Trouwringen

Trouwringen: de enige kostenpost van je bruiloft waar je de rest van je leven naar kijkt. Hier advies én lekker veel trouwringen.


Edelsmit of juwelier? Geelgoud, rood- of witgoud?

Christa ter Woort van Desiree Trouwringen legt uit wat het verschil is: ‘Goud in zijn pure vorm noem je fijngoud. Dit is niet te gebruiken voor sieraden omdat het veel te zacht is. Om het harder te maken worden er andere metalen aan toegevoegd, die ook voor een andere kleur kunnen zorgen. Koper zorgt voor een rode kleur en palladium voor een witte kleur. In het algemeen is witgoud wat duurder. De combinatie van geel- en witgoud zie je nu ook veel.

Passen

Nog een laatste tip: niet alleen kijken! Pas verschillende trouwringen om, ze kunnen heel verschillend voelen. En bedenk dat jullie de trouwringen de rest van jullie leven dragen.

De trouwringen van Tanja Jess en Charly Luske

Tanja: 'Ik wist precies wat ik wilde: een trouwring die perfect paste bij mijn verlovingsring, witgoud met een rij diamantjes. Als je iets zo duidelijk in je hoofd hebt, is het lastig om precies dat te vinden. De oplossing bood Martinshof, een prachtig merk met een eigenatelier waar ze de ringen kunnen aanpassen naar persoonlijke wensen. Zie hier het resultaat!

De trouwringen van Dominique van Hulst (Do) en Marc Verschoor

Do: “Susan Hotho, een goed vrien­dinnetje van ons, heeft een juweliers­zaakje genaamd Annexs in Utrecht, en is zelf goudsmid. Marc had mijn verlo­vingsring ook al bij haar uitgezocht dus 1 en 1 is 3. Oorbellen kwamen ook bij haar vandaan. Helemaal Super!”

Een greep uit de collectie van Bijzondere Trouwringen